Het betreft liefde
© Maya Wilsens

PROJECT

Het betreft liefde

‘Ik ben aangekomen op een plek waar ik nog nooit geweest ben.’

Tine Van Aerschot

Tine Van Aerschot maakt een voorstelling over de liefde. Het gaat over liefde toen en nu. Liefde van het kind, de volwassene, en de oudere. Het gaat over de geschiedenis en ontwikkeling van liefde. Het gaat over liefde tussen de drie actrices: Lois Brochez, Sara De Roo en Dounia Mahammed. Het gaat over romantische liefde en over volkerenliefde. Het gaat over liefde voor de oneindige schoonheid van de wereld rondom ons

Het tekstmateriaal – steeds zo cruciaal voor haar theaterwerk – vertrekt vanuit gesprekken die Tine voerde met kinderen en volwassenen, over hun liefdeservaringen. Maar ook merkwaardige liefdesverhalen uit de geschiedenis en de literatuur krijgen een plek in de voorstelling. Zelfs je oren worden gestreeld wanneer de drie vrouwen op scène aan de slag gaan met zelfgebouwde snaarinstrumenten.

Tine Van Aerschot

1961 BE
Tine Van Aerschot volgde beeldende kunst en computergrafiek en ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver, scenograaf, theatermaker en multimedia-artiest. Ze werkte o.a. voor Meg Stuart / Damaged Goods, Christine Desmedt, Davis Freeman, Simone Aughterlony e.v.a.

Ze debuteerde in 2006 als toneelauteur en -regisseur met het kleinood I have no thoughts, and this is one of them. Ook haar tweede creatie Tripple Trooper Trevor Trumpet girl werd met enthousiasme onthaald, maar vlak na de première werd de Canadese actrice Tracy ongeneeslijk ziek en stierf kort erna. Ook tijdens haar ziekte bleef Tracy met Tine werken aan we are not afraid of the dark. Na een periode van bezinning en zelfevaluatie volgde het boekje én pop-up rariteitenkabinet A Partial Exposure of a Half Decent Elephant. Dat onderzoek evolueerde later verder tot het theaterstuk When in Doubt Duck.

De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de accurate spelregie. Met weldoordachte middelen maakt ze intieme, intense voorstellingen.

Credits

Concept/tekst/regie: Tine Van AerschotMet: Lois Brochez, Sara De Roo, Dounia MahammedLicht: Luc SchaltinMuzikaal advies: Alan Van RompuyManagement: Klein VerzetProductie assistant: Maya WilsensCoproductie: Kaaitheater, PACT Zollverein, kunstencentrum BUDA/NEXT festival, Pianofabriek kunstenwerkplaats, wpZimmerWith the support of: De Grote Post, CAMPO, de Vlaamse Overheid