Hello Schatje, Adiós Amour
Victoriano Moreno

PROJECT

Hello Schatje, Adiós Amour

Hello Schatje, Adiós Amour wil de oorsprong van de liefde vanuit een rationeel en historisch standpunt benaderen. Augusto Pedraza vertrekt vanuit de hypothese: Om ons compleet te voelen moeten we liefhebben en bemind worden. Via persoonlijke getuigenissen over de liefde en zijn eigen liefdes historie creëert hij een dialoog tussen wetenschappelijke en emotionele benaderingen.

Augusto Pedraza heeft een leidende vraag: waarom is liefde en romantische liefde zo’n belangrijk onderwerp geweest in de geschiedenis van de menselijke beschaving? Liefde is een van de meest universele thema’s, een thema dat altijd centraal heeft gestaan in ons leven. Een gevoel dat miljoenen verhalen, miljoenen liedjes, miljoenen boeken en miljoenen illustraties heeft…

Door middel van getuigenissen en mijn eigen liefdesverhaal bouwde Augusto zijn toespraak en werk op, maar hij gebruikt ook de geschiedenis als instrument om in de oorsprong van het romantische idee van de liefde te duiken. Door middel van het werk wordt een historische rondgang gemaakt door het onderwerp om een wetenschappelijk antwoord te krijgen op de behoefte die we hebben aan liefde.

Augusto Pedraza

Augusto Pedraza is een theater- en filmmaker, performer en historicus die in Mechelen woont. In 2020 studeerde hij af aan het RITCS als regisseur. Zijn eerste kortfilm Violence ging in première in 2021 en werd voor verschillende festivals geselecteerd. Via dans, theater, film, beeldende kunst en muziek spreekt hij over thema’s als afkomst, identiteit, liefde, pessimisme, geweld en hoop.