PROJECT

Gary

Het project situeert zich op de grens tussen performance en plastische kunst. De voorstelling is als een kaleidoscoop van herinneringen door de wijze waarop ze is opgebouwd uit bestaande cinematografische elementen. Gary, het hoofdpersonage van dit fresco, is een door spookbeelden geteisterde crooner. We volgen hem doorheen een CinemaScope-productie waarin we zowel Sinatra en Hitchcock als Busby Berkeley en Alain Resnais tegenkomen.

Nadia Schnock

1973 BE
Na een opleiding in de beeldhouwkunst aan de Academie van Schone Kunsten in Brussel begon Nadia Schnock een reeks van onderzoeken naar "het performatieve object" in de beeldhouwkunst. Sinds 1997 stelt ze regelmatig tentoon.

Haar interesse voor performance art heeft haar dichter bij de dans- en theaterwereld gebracht. Ze heeft de scenografie en de dramaturgie gedaan voor voorstellingen als Starfish position van Carlos Pez, Supernatural van Alix Eynaudi, Beyond Mary and Joseph en Missing Link van Lilia Mestre of Inner horizons van Yukiko Nakamura. Daarna heeft ze zelf op het podium gestaan in (RE)sort van Thomas Plischke en Transit van Davis Freeman.

Haar laatste creatie Gary werd gecoproducet door de Hallen van Schaarbeek en kunstencentrum BUDA in Kortrijk.

Credits

Concept en regie: Nadia SchnockMet: François Neycken, Onenn Danveau, Morena Prats, Jessica Gazon, Aurélie Muller, Catherine De Biasio, Claire PicardMuziek: Aurélie Muller, Catherine De BiasioArrangements: Muriel LegrandLighting design: Arié Van EgmondSound: Etienne FoyerCostumes: Isabelle LhoasPhotography: Olivier DonnetProduction: Godarville asblCo-productie: BUDA (Kortrijk)Met de steun van: Bains::Connectives, wpZimmer, Ateliers Claus, Forest Centre Culturel, FWB, VGC