First

PROJECT

First

Met First componeert Geert Belpaeme een prelude met beweging. Hij laat zich voor deze voorstelling inspireren door Tik Tak, geometrie en het essay ‘The first man was an artist’ van expressionist Barnett Newman. Dat levert het leidmotief dat alles in beweging zet: Het verlangen om een lijn te zijn.

First vertrekt vanuit het idee dat wij, mensen, via de taal zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin wij leven. First is een pamflet, een ode aan het beginnen, gedanst door de eerste mens, voor de laatste mens: ‘I still feel we are in a prelude of history. Or again at the prelude. What matters is the beginning. What matters is to constantly begin.’

Première: 20 & 21/12/2017 – Vooruit (Gent)

Geert Belpaeme

1984 BE
Geert Belpaeme (1984) is theatermaker en performer. Hij studeerde in 2010 af aan de opleiding drama van de School of Arts in Gent, waar hij momenteel docent en onderzoeker is. Samen met Mats Van Herreweghe maakt hij sinds 2011 onder de noemer l’hommmm werk op de grens tussen theater en dans. Naast l’hommmm richtte hij in 2016 samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer het collectief de polen op en werkte hij binnen het circus als coach met o.m. Alexander Van Tournhout en circus Katoen.

Credits

Van: Mats Van Herreweghe & Geert BelpaemeMet: Geert Belpaeme, Heleen Van Haegenborgh (piano)Scenografie: Bosse Provoost, Ezra VeldhuisLicht: Geert VanoorléProductie: l’hommmmMet de steun van: KASK School of Arts, Vooruit, Pact Zollverein, wpZimmer & KAAPDeze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: de Roel Verniers Prijs 2016 (het TheaterFestival, t-heater & Circuit X)