ext.
© Laurent Delom

PROJECT

ext.

Het project van Laurent Delom brengt de figuren van de bergbeklimmer en van de natuurverkenner op scène. Op die manier wil hij alle sociale, economische, morele en esthetische voorschriften blootleggen die we meebrengen wanneer we de natuur betreden en hoe ze onze gevoelige ervaring bepalen. Hij bevraagt de grote verhalen die onze relatie met de natuur structureren, op de meest indringende plaats – de plaats waar we denken dat we het dichtst bij de natuur staan.

Dit onderzoeksproject loopt sinds oktober 2019 en zal in 2020 worden voortgezet. Het wordt gematerialiseerd via verschillende media (performance, tentoonstelling, lezing, video) die gedurende de hele duur van het project aan het publiek zullen worden gepresenteerd. De productiemethode is ontwikkeld op basis van de onderzochte onderwerpen. Het gaat over het nemen van risico’s, de autonomie van de onderzoeker-ontdekker-uitvoerder (met een “zelfbeoordelingsprotocol”) en de problemen in verband met de aanwezigheid van de toeschouwer.

Het onderzoeksproject opende in oktober 2019 in het Maison des Métallos in Parijs (1 maand co-coopresidentie) en zal in 2020 worden voortgezet. Het wordt gehost door wpZimmer (Antwerpen), STUK (Leuven) en workspacebrussels. Momenteel is Laurent nog op zoek naar een andere residentie- en presentatieplek voor het einde van het jaar (Nov-Dec 2020). Tijdens dit individuele onderzoek zullen Tuur Marinus en Mathilde Florica het project opvolgen.

Laurent Delom

Laurent Delom is een jonge Franse performer die sinds 2016 werkt in Antwerpen. Na het afstuderen en werken als ingenieur, volgde hij de dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Samen met zijn schoolvriend, Dan Mussett, creëerde hij in 2019 zijn eerste voorstelling, getiteld dddddddduettttttttttttttttt (met co-producenten: wpZimmer, workspacebrussels and C-Takt). Laurent werkt als performer regelmatig samen met verschillende choreografen in Vlaanderen en Nederland.

Credits

Project door: Laurent Delom