Everything brings us back to the body
Joeri Thiry

PROJECT

Everything brings us back to the body

“Everything brings us back to the body” is een onderzoeksproject van choreograaf en danser Ehsan Hemat met dramaturg en criticus Yasen Vasilev en muzikant Andres Navaro García, naar de creatie van een solo voor een menselijk lichaam en een 18-kilo koperen plaat.

Het project vertrekt van het inzicht dat het huidige regime van overproductie en oververzadiging van beelden en informatie ons gevoelloos maakt en ons losmaakt van ons eigen lichaam, en focust op de productie van reflectie en geluid door de interactie van het levende lichaam en het niet-levende object.

De vorige stap van het onderzoek bij DansiT ging over het zichtbaar maken van arbeid en het aanpakken van arbeidsomstandigheden, zowel in de onafhankelijke dansproductie als in een wereldwijde toeleveringsketen die de ontginning, extractie, productie, aankoop en levering van de messing plaat voor deze voorstelling mogelijk maakt.

Tijdens hun residentie in WPZimmer zullen ze experimenteren met de compositie en organisatie van het materiaal. Deze twee weken durende residentie is de laatste stap in hun onderzoek en komt na residenties bij Co-laBo, STUK, workspacebrussels, KC Nona en DansiT, en een presentatie bij Winternights Maastricht.

Ehsan Hemat

1980 IR,BE
Ehsan Hemat is een Brusselse danser en choreograaf. Dance on Glasses/Amir Reza Koohestani markeert het begin van zijn danscarrière in 2000. Hij werkte samen met een aantal verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines zoals: William Forsythe, Anke Blonde, Felix van Groeningen, David Zambrano, Goele van Dijk, Lance Gries, Mokhallad Rasem, Eric Kaiel. Hij gaf les aan Fontys Academie (Tilburg), LCDS/The place (Londen), ICCD (Teheran), CCDC (Cairo), Dansacademie van Bahia Blanca (Argentinië), wisper (België).

Yasen Vasilev

1988 BG
Yasen Vasilev is een dramaturg, criticus, opgeleid aan de theateracademies van Sofia en Shanghai. Vandaag werkt hij op het gebied van hedendaagse dans en performance.