ETERNAL
© Christian Bakalov

PROJECT

ETERNAL

ETERNAL is een collectief ritueel dat de essentie van de menselijke conditie peilt aan de hand van een ervaring van toenemende intimiteit en onontkoombare intensiteit. Door de zintuiglijke botsingen tussen lichaam en beeld waarin het publiek en de performers hun rol en verantwoordelijkheid hebben, stelt in ieders persoonlijke verbeelding een unieke esthetische en dramaturgische benadering voor.

De immersieve performatieve installatie is het derde en laatste deel van de trilogie ETERNIA (BRIGHT/PURE/ETERNAL), geïnspireerd en ontwikkeld vanuit Spinoza’s concept van ETERNITY.

Christian Bakalov

1973 BG, BE
Christian Bakalov studeerde aan de Balletschool van de Opera van Sofia in Bulgarije en startte zijn danscarrière in Frankrijk. In België werkte hij onder meer met Ivo Dimchev, Jan Fabre, Miet Warlop en Florentina Holzinger & Vincent Riebeek. Daarnaast was hij te zien in het werk van Robert Wilson en Jérôme Bel. Sinds 2009 leeft en werkt hij in Brussel, waar hij mee aan de basis lag van de onafhankelijke presentatieplek Volksroom, geleid door Ivo Dimchev. In 2014 begon hij zijn eigen werk te ontwikkelen. In zijn eerste performatieve installatie BRIGHT speelt het publiek de centrale rol. Bakalov doorbreekt de grenzen tussen performatieve actie en installatie in een reeks methodes die de toeschouwers in een parallel universum brengen door hen een-op-een aan te spreken en te begeleiden doorheen een parcours dat alle zintuigen prikkelt.