Blue is an Agreement
IN.here

PROJECT

Blue is an Agreement

De titel van dit onderzoek komt voort uit het besef dat het mogelijk is de waargenomen kleur van de hemel te veranderen door de kleur te veranderen van het kader waardoor die wordt gezien. Deze eenvoudige maar diepgaande ervaring bracht Vinny Jones, Léon Spek en Shaly López ertoe zich af te vragen hoe kadrering vorm geeft aan manieren van zien en zijn in de wereld. Blue is an Agreement is een scenografisch onderzoek dat onderzoekt hoe perceptie is georganiseerd, door het ensceneren van licht en geluid in ruimtes van het dagelijks leven. Kan het ensceneren van onmogelijke realiteiten ons helpen om ons andere mogelijkheden voor te stellen?

Vinny Jones

Vinny Jones is een scenograaf die licht gebruikt als haar primaire materiaal om de relatie met het lichaam en de ruimte vorm te geven. Haar werk verkent licht als een zintuiglijk medium dat wordt ervaren door het lichaam en gezien met de ogen.

Shaly López

Shaly López is een scenograaf die werkt met geluid, licht en geur als de belangrijkste media om gedetailleerde site-specifieke composities en ruimtelijke systemen te creëren die onderzoeken hoe verschillende staten van aandacht en perceptie kunnen worden ingekaderd als performatief.

Léon Spek

Léon Spek is een creatief technoloog en geluidskunstenaar met een langdurige interesse in het creëren van responsieve, dynamische / "organische" systemen met hun eigen, niet voorgevormde, gedrag dat vaak samensmelt of zich vermengt met hun natuurlijke omgeving.