Avoiding the camera
© They Are Here

PROJECT

Avoiding the camera

In wpZimmer werkt het duo samen met Tuur Marinus. Ze ontwikkelden nieuwe oefeningen met als startpunt de opdracht: Avoiding the camera. Met gebruik van video en stills cameras ontwikkelen ze scenario’s die uitmonden in videos, foto series en performance.

Testoefening: Tuur Marinus mijdt de camera voor een minuut.
Testoefening: een spel voor 2 teams, waarin het ‘groene team’ probeert om telkens 2 teamleden in het beeld te krijgen, terwijl het ‘rode team’ dit probeert te verstoren door een derde persoon van hun team erbij te voegen.

They Are Here

They Are Here is een samenwerkingsverband onder leiding van Helen Walker & Harun Morrison. Ze zijn gevestigd in Londen. Sinds 2006 werken ze samen als They Are Here en breiden hun samenwerking vaak uit naar alle lagen van de bevolking.

Hun werk kan gezien worden als een serie van spelen voor specifieke contexten. De toegang, uitnodiging en deelname aan het spel kunnen even betekenisvol zijn als de structuur en voorwaarden van het spel zelf. Via het spel brengen Helen en Harun efemere systemen en tijdelijke sociale verbanden tot stand die een alternatief bieden om zich te engageren ten aanzien van een situatie, de geschiedenis of ideologie.

They Are Here werken met verschillende media en op verschillende soorten plekken, voornamelijk de publieke ruimte. Ze hebben o.a. gespeeld of gewerkt in Camden Arts Centre, CCA Glasgow, Furtherfield, Grand Union, Konsthall C (Stockholm), National Theatre Studio, Tate Britain, Tate Modern, South London Gallery en STUK (Leuven).