As if nothing has been spinning around for something to remember
© Hans Meijer

PROJECT

As if nothing has been spinning around for something to remember

Van 10 tot en met 23 november is Fieldworks in wpZimmer in residentie. In het kader van ICE HOT kregen ze het aanbod gekregen om het festival op 10 december 2014 te openen met as if nothing has been spinning around for something to remember in Dansens Hus te Oslo. Deze creatie zal een herwerking zijn van nothing’s for something voor de grote scène.

In deze voorstelling keren Avdal en Shinozaki, beide van dansers van opleiding, terug naar het theater. nothing’s for something wil de verdoken momenten van het leven zichtbaar maken en de realiteit achter de zichtbare wereld blootleggen. Inspiratiebronnen zijn Paul Klee, die danste terwijl hij schilderde, Rainer Maria Rilke, de perfectionist van vorm en werkwijze, en Georges Perec, de meester van verhalen uit het alledaagse.

fieldworks

fieldworks is de organisatie die het artistieke werk van Heine Avdal en Yukiko Shinozaki creëert, produceert, distribueert en promoot. Heine Avdal en Yukiko Shinozaki's werk gaat over "performativiteit" en laat een open interpretatie toe van beweging als een heterogene combinatie van verschillende media. De kunstenaars maken dan ook gebruik van een brede waaier aan disciplines en expertise: performance, dans, beeldende kunst, video, muziek en technologie. Ze werken samen met verschillende kunstenaars, die elk met hun eigen individuele benadering en medium van keuze van concepten en ideeën aan het artistieke proces toevoegen.

Elke voorstelling speelt in op de spanning en het contrast tussen lichaam en objecten, lichaam en geest, feit en fictie/representatie, het tastbare en onzichtbare, het organische en het artificiële. Terugkerende thema's in Avdal en Shinozaki's producties zijn de relatie tussen performer en toeschouwer, de niet-hiërarchische benadering van de verschillende elementen van een voorstelling en de verkenning van zowel theatrale als niet-theatrale omgevingen.