The Dating Project: What is Love?

PROJECT

The Dating Project: What is Love? (2022)

The Dating Project: What is Love? is een live episodisch spel, waarin deelnemers situaties naspelen die voortkomen uit de verhalen van het dagelijks leven, door simpelweg een reeks video- en schriftelijke instructies op hun smartphone te volgen. Het spel staat open voor iedereen en is een poging om volslagen vreemden samen te brengen in situaties van vreugde, spel, intimiteit en saamhorigheid in de ruimtes die zij collectief bewonen, en hen aan te zetten tot het op speelse wijze ondermijnen van regels en machtsstructuren die in het alledaagse leven van deze plekken werkzaam zijn. Door het ensceneren van deze ontmoetingen, die de grens tussen fictie en realiteit doen vervagen door middel van rollenspellen, wil het project op subtiele wijze een ruimte bieden voor empathie en begrip binnen een universum van spel. “Wij zijn de verhalen die we onszelf vertellen” – Shekhar Kapur

In het kader van EUROPALIA TRAINS & TRACKS zullen twee nieuwe episodes worden gecreëerd, in het Centraal Station van Brussel en in het Centraal Station van Antwerpen. THE DATING PROJECT: What is love? haalt zijn inspiratie uit het dagelijkse leven in het treinstation, en de duizenden toevallige ontmoetingen tussen mensen die elkaar dagelijks ontmoeten in deze poreuze transitieruimte. In een poging de meervoudige verhalen die hier spelen in kaart te brengen, werden gebruikers van de treinstations uitgenodigd hun verhalen en anekdotes over het dagelijkse leven in het station vanuit hun eigen perspectief te delen, en dingen voor te stellen die ze graag vaker zouden zien gebeuren, gewoonten die ze graag zouden zien aanslaan.

Met een bijzondere nadruk op het archiveren van daden van vriendelijkheid, zorg en vreugde die voortkwamen uit deze gesprekken, zal The Dating Project: Wat is liefde? zal deelnemers uitnodigen om een aantal van deze verhalen na te vertellen, waarbij ze in de schoenen stappen van de vertellers, het alledaagse bekijken door de ogen van de ander en hun ervaringen herbeleven. Hoe zou het leven in het treinstation kunnen veranderen door de langzame maar gestage herhaling en opeenstapeling van deze handelingen? Wiens perspectief moet er bij betrokken worden om gewoontes te veranderen? Hoe kan het treinstation als collectieve ruimte worden veranderd door de dominante gedragspatronen binnen de ruimte ter discussie te stellen? Wanneer slaat de vreugde van de een om in de pijn van de ander?

Door deze vragen frontaal aan te pakken, creëert The Dating Project: What is Love? een speelruimte waar de dominante verhalen van het treinstation tijdelijk worden opgeschort en waar andere mogelijkheden voor interactie, gedrag en samenzijn kunnen ontstaan.

Voorbije Data

Februari 2022

14/02
Brussels Central Station (Brussels)
16/02
Brussels Central Station (Brussels)
17/02
Brussels Central Station (Brussels)
18/02
Brussels Central Station (Brussels)
19/02
Brussels Central Station (Brussels)

December 2021

19/12
Brussels Central Station (Brussels)

Mei 2022

14/05
Antwerp Central Station (Antwerp)
15/05
Antwerp Central Station (Antwerp)

Credits

Concept: Dan MussettContent Developers: Barbara T’Jonck, Bianca Zueneli, Dan MussettWeb and Software Developer: Vincent Van DijckGrafische Vormgeving: Michael StrebelMet dank aan: Tuning People, GRIP, Andreas Fleck, Zehra Proch, Pauline Scharmann, Rubina Pabani, Laurent Delom, MAXLab, CREATIE, Beatrice Peadrini en alle deelnemers van de verschillende try-outsuitvoerende productie: wpZimmerCo-productie: EUROPALIA TRAINS & TRACKS, BOZAR, C-TAKT, De Studio, KAAP, Storm op KomstMet de steun van: De Stad Antwerpen, De Vlaamse Overheid, Activiteiten Premie, Royal Conservatory and Royal Academy of Fine Arts Antwerpen

Info

Performance, Project
Taal: Engels