Tactile Talk

PROJECT

Tactile Talk (2020)

Hoe kunnen we met elkaar spreken zonder woorden? Wat leert deze tijd van niet aanraken ons over contact en hoeveel nabijheid zit er in afstand?

Tactile Talk nodigt je uit in een landschap van schuimrotsen voor een non-verbale bijeenkomst. Performers gidsen je doorheen interacties met elkaar en met de rotsen. Plaats een rots, maak oogcontact, volg, neem de leiding, neem afstand, kijk naar het beeld. Er ontstaat een gemeenschappelijke taal. De ruimte tussen ons wordt bevraagd en zichtbaar gemaakt.

Tactile Talk is een ontmoeting, een stille conversatie over contact maken, grenzen stellen, opmerken wat ons beweegt en wat er tussen ons beweegt. Het is een beeldend spel, een sociale choreografie waarin we afstand en nabijheid onderzoeken.

© Latifa Saber

Dit seizoen werkt Katrien Oosterlinck aan Tactile Talk – Antwerpen. Dit is de eerste in een reeks participatieve maakprocessen onder de noemer Tactile Talk.

Ze zijn opgestart met een reeks workshops in samenwerking met diverse organisaties zoals Het Oude Badhuis, ATLAS, PI Multiversum Mortsel, ZNA Stuivenberg en Erasmus, ccBe en OKAN Berchem. Ze ontwikkelde doorheen de ontmoetingen verschillende beeldende en fysieke dialoogoefeningen. Deelnemers konden kennis maken met haar praktijk en Katrien ontmoette hen in hun eigen context. Uit deze workshops volgde een intensief traject met mensen uit de Langdurige Zorg van ZNA Stuivenberg. Katrien kreeg een wekelijks atelier in het vaste therapieprogramma en kon zo ook tijdens de lockdown verder werken.

Een tiental deelnemers uit de workshops werken nu mee in de creatie van Tactile Talk – Antwerpen. Katrien had een residentie in wp Zimmer en hetpaleis en start nu in ccBe. De voorstelling wordt ìn interactie ontwikkeld. Ze mikken op een presentatie voor intern publiek op Dag van de Dans. 

In het najaar van 2021 start Tactile Talk op in Brussel met een nieuw traject van workshops, repetities en een voorstelling in december 2021 in Kaaistudio’s.

Voorbije Data

December 2021

10/12
Kaaitheater (Brussel)
11/12
Kaaitheater (Brussel)

April 2021

22/04
CC Be (Antwerpen)
24/04
CC Be (Antwerpen)

Mei 2022

07/05
KAAP (Brugge)

Credits

Regie: Katrien OosterlinckGeluid: Pol VanlaerScenografie: Katrien Oosterlinck and Jan Van Goethemlicht: Vinny Joneskostuum: Lies Marechalbewegingsadvies: Katja Piredramaturgie advies: Koen Haagdorens and Elvira CroisFacilitator: Griet PauwelsProductie: wpZimmerCo-productie: Kaaitheater, C-Tact en KAAPin samenwerking met: ccBe, C-Mine, Destelheide, De Kriekelaar, PILARParticiperende Partners: Lasso en De VeermanResidenties: hetpaleis, De KriekelaarMet steun van: Flemish Authorities

Info

Voorstelling