PROJECT

Ing an Die (2017)

James McGinns operadebuut Ing an Die is het sluitstuk van een driejarig onderzoek naar de veelzijdige natuur van een Gesamtkunstwerk. De voorstelling plaatst de notie van het Gesamtkunstwerk in een posthedendaagse context en presenteert een brede waaier aan symbolische beelden en performatieve identiteiten. De waardesystemen rondom kunst, cultuur en macht worden ingezet in een kritisch onderzoek naar humanistische privileges binnen onze hedendaagse samenleving. In dat onderzoek gaat McGinn dieper in op tegenstellingen als traditioneel versus hedendaags, mannelijk versus vrouwelijk, organisch-menselijk versus synthetisch-humanoïde.

Aan de vooravond van het verval van de mensheid onder druk van de exponentiële groei van de technologie, schetst dit opera-dans-duet in drie aktes een grillig liefdesverhaal te midden van een pre-apocalyptisch landschap.

Voorbije Data

Oktober 2017

13/10
Adrienne Arsht Center (Miami)
14/10
Adrienne Arsht Center (Miami)
19/10
The Ringling (Sarasota)
20/10
The Ringling (Sarasota)
21/10
The Ringling (Sarasota)

Credits

Regie: James McGinnArtistiek assistent: Christoffer Forbes SchiecheMet: James McGinn & Inga Huld HákonardóttirKostuums: Ried & HarrietLichtontwerp: James McGinn i.s.m. Nicholas HoufekCoproductie: wpZimmer, The Knight FoundationResidenties & steun: P.A.R.T.S., BUDA, wpZimmer, Centre Chorégraphique National d'Orléans

Info

Dance
Duur: 75 min.
Taal: English

Pers

Interview: Artburst
Interview: Herald Tribune
Recensie: Sophia News