PROJECT

Flatland – part II (2006)

Flatland II (To be is to be seen) is de tweede aflevering van de trilogie dat het tragische verhaal van Flatman vertelt die op een dag ontdekt dat hij een dimensie mist. In dit tweede deel vindt Flatman een “perfecte” strategie uit om de 3D wereld te behouden. Hij organiseert een uitstap naar de wereld van illusie en terrorisme en nodigt ons uit om deel te nemen.

Flatman ontdekt dat de machine die de realiteit produceert dezelfde machine is die het spektakel voort brengt. Door die repetitie van beelden, cabaret en circus zorgt Flatman ervoor dat zijn publiek hem blijft aanschouwen en om die manier blijft hij in de “echte” 3D wereld, omringd door bewakingscamera’s, spiegels en real time projecties van hemzelf.

Voor even buigt de wereld opnieuw naar een parallelle constructie van diezelfde wereld.
De constructie of de illusionist en van de terrorist;
Theater is terrorisme en terrorisme wordt theater;
Beiden produceren fictie in real time.

Flatman bestrijdt onsterfelijkheid door middel van een ommeweg.
Flatland II is een multimedia en multifunctionele voorstelling, waar beeld, actie en geluid voortdurend ons rapporteren met verschillende mogelijke werkelijkheden/voorstellingen, die beiden hetzelfde zijn.

Credits

Tekst, beeld en coördinatie: Patrícia PortelaPerformer: Anton SkrzypicielGeluidsontwerp: Christoph de BoeckTechnische directie en grafische clips: Helder CardosoNieuws opmaak en DVD menu: Irmã Lucia efeitos especiaisVideo/camera: Leonardo SimõesLichtontwerp en ondersteuning: Carlos Jorge CarmoVideo registratie: Patrícia BateiraProductie: Patrícia Portela en Helena SerraGesubsidieerd door: Instituto Português das ArtesCoproductie: C.M.L, C.M.O. / Junta de Freguesia de São Julião da Barra, Centro Nacional de Cultura, JGM, Telepizza, Braz & Braz, BOSCH, TESA Portugal, XEROX, Versailles, 5 à sec and Cafés Delta. Special thanks to Transforma and SONY Portugal

Info

Multimedia voorstelling
Duur: 90 min.
Taal: Engels
Publiek: 54
Technische Fiche