PROJECT

Everything happens so much (2016)

Aan de horizon van de eenentwintigste eeuw doemt een ingrijpende gebeurtenis op die alle aspecten van het menselijk leven drastisch zal veranderen. De Singulariteit – of het tijdperk van de intelligente, zelfbewuste machines – luidt een nieuwe fase van de evolutie in. In een niet zo verre toekomst zal de snelheid en impact van de technologische veranderingen zo enorm zijn dat het menselijk leven er onherroepelijk door wordt veranderd. Dit tijdperk belooft een samensmelting van het biologische met het technologische: een wereld waarin we nog wel mens zijn maar waarin we onze organische roots tegelijk overstijgen. Al snel verdampt het onderscheid tussen mens en machine, tussen de fysische en virtuele werkelijkheid.

Maar als we allemaal geüpload en gedigitaliseerd, op maat aangepast en geüpgraded zijn, wat blijft er dan nog over van ons huidige zelf? Van het eenvoudige, het irrationele, het emotionele, het noodlijdende? Wat met onze lichamen van vlees en bloed die zijn uitgerust met een traag spraak- en taalvermogen, onze lichamen die moe worden en verslijten?

  • © Sandy Williams
  • © Sandy Williams
  • © Sandy Williams
  • © Sandy Williams

Everything Happens So Much speelt met de spanning tussen onze ruwe, gebrekkige en onaffe menselijke natuur en het zuivere potentieel van een volledig gedigitaliseerde toekomst. Een ruimte waarin lichamen en woorden, beweging en spraak samensmelten in de belofte van een toekomst die al ontegensprekelijk hier is.

Voorbije Data

Mei 2016

22/05
wpZimmer/OpenHouse (Antwerpen)

Februari 2016

16/02
Kaaistudio's/Burning Ice (première) (Brussel)
17/02
Kaaistudio's/Burning Ice (Brussel)

Credits

Concept: Sandy WilliamsTekst: Inger Christensen en Sandy WilliamsCreatie en performance: Sandy William en Julien MontyMuziek: Mort Garson en Sandy WilliamsTechniek: Lise PoyolProductie: wpZimmer (Antwerpen) en Loge 22 (Lyon)Coproductie: KaaitheaterMet de steun van: the Creative Europe program of the European UnionResidenties: wpZimmer (Antwerpen), Vooruit (Gent), Buda (Kortrijk), De Pianofabriek (Brussel), Le Pacifique Cdc (Grenoble), CNDC (Lyon)