wpZIMMER PROJECTS
The word is out: Introducing On Mobilisation
Tharmapalan Tilaxan

PROJECT

The word is out: Introducing On Mobilisation

Na maanden van collectief schrijven en samenwerken, mogen we het nieuws eindelijk verspreiden… Met steun van het Creative Europe programma introduceren wpZimmer, Baltic Art Center, Studio ALTA, Lavanderia a Vapore, ARIA en GRASS het gezamenlijke, doorlopende project: On Mobilisation

On Mobilisation, gesteund en medegefinancierd door de Europese Unie, is een lopend project waarbij verschillende partners en kunstenaars worden uitgenodigd voor een transnationale samenwerking. Vanaf april tot en met de komende twee jaar werken wpZimmer, Baltic Art Centre, Studio ALTA, Lavanderia a Vapore, ARIA en GRASS en de uitgenodigde kunstenaars samen: Kalle Brolin, Elisabetta Consonni, Daniele Ninarello, Ahilan Ratnamohan, Marika Smreková en Danae Theodoridou, stellen een zacht gestuurd kader voor participatie voor, in een peer-to-peer dynamiek, dat bijdraagt aan de voortdurende vraag naar elementaire gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en empowerment. Het project creëert een informeel en inclusief model van leren binnen de cultuur, stimuleert uitwisseling, activeert burgers, ontwikkelt publiek en opent daardoor een verbinding met andere sociale sferen en domeinen die voorheen ontoegankelijk waren. Tijdens het project worden 7 artistieke residenties, 4 avondscholen, 4 transnationale symposia en 2 transnationale tentoonstellingen ontrafeld, evenals 2 publicaties, een vocabulaire en een ‘On Mobilization’ Toolkit geproduceerd en beschikbaar gemaakt op de website die in het voorjaar zal worden gepubliceerd.

We werken momenteel aan het opzetten van de kaders en modellen die dit project mogelijk zullen maken. We delen binnenkort meer informatie rond dit project, keep an eye out on this space!