wpZIMMER PROJECTS
Nieuwe residentie: Rodrigo Batista
Credits: Alessandro Sala

Residentie

Nieuwe residentie: Rodrigo Batista

Ontmoet Rodrigo Batista en Mariana Senne, beiden in residentie bij wpZimmer tot 19 november. In al zijn werk houdt Rodrigo vast aan de ambitie om theatervoorstellingen te maken die fungeren als onverbloemde esthetische uitspraken over geopolitieke contexten.

Met zijn nieuwste werk KIDNAPPED verkent Rodrigo alle manieren waarop we allemaal worden ontvoerd door verschillende krachten; ideologieën, identiteiten, technologie, politieke systemen, gespannen relaties, concurrentie, kapitaal en ongelijkheid, om er maar een paar te noemen. Om door deze complexe kwesties te navigeren – en een verwesterde, vaak minimalistische en conceptuele aanpak te weigeren – verdiept Rodrigo zich in een overvloed van verschillende hedendaagse onderwerpen/problemen en vertaalt deze in theatrale belichaamde taal, met als uiteindelijke doel een theaterstuk te produceren dat vergeleken kan worden met een mixtape.

Theatermaker en performer Mariana Senne maakt ook deel uit van Rodrigo’s residentie, samen werken ze verder aan KIDNAPPED.