wpZIMMER PROJECTS
Topos 2: HOW TO BE TOGETHER?

RESIDENTIE

Topos 2: HOW TO BE TOGETHER?

Voor de komende drie weken is wpZimmer de thuisbasis van een collectieve residentie. Curator Chiara Organtini stelde de vraag “HOW TO BE TOGETHER?”, een vraag die tijdens een open en collaboratief proces wordt onderzocht in samenwerking met een groep kunstenaars, onderzoekers en dansers.

Hoe intervenieert architectuur in de openbare ruimte om nieuwe houdingen en relaties te genereren? Op welke manier onthult de praktijk van het ontwerpen en bouwen van ruimtes alternatieven terwijl het de conceptie van omgevingen bevordert en nieuwe stemmen en verhalen toegang geeft tot het officiële discours en de ruimtes waar ze plaatsvinden.

Chiara nodigde Caroline Daish en Justine Maxelon uit van de vocale improvisatiepraktijk Oracle, theatermaker – onderzoeker en curator Eszter Némethi – kunstenaar en onderzoeker Katinka De Jonge – choreograaf en danseres Lili Rampre – beeldend en installatiekunstenaar Philippe Van Wolputte – danser, medewerker en maker Júlia Rúbies uit voor een collectieve residentie in de vorm van een Topos traject.

Volg wpZimmer op Instagram voor meer informatie!

Topos 2 wordt gesteund door C-Takt & Stad Antwerpen