Thomas Verstraeten
Thomas Verstraeten

Thomas Verstraeten

Thomas Verstraeten is een Antwerpse theatermaker, acteur en beeldend kunstenaar – die ook deel uitmaakt van theatergezelschap FC Bergman waar toneelstukken en opera’s worden gecreëerd die verschillende nationale en internationale onderscheidingen hebben gekregen.

In zijn werk verkent en versmelt Thomas de podiumkunsten met de beeldende kunsten. Met zijn beeldende praktijk verkent de kunstenaar de zowel zichtbare als verborgen verhalen die voortkomen uit de bewegingen van de stad en haar inwoners.En het is door zijn meer performance-gebaseerde praktijken dat hij het gewone transformeert in iets buitengewoons – iets getheatraliseerd.

In september 2021 werkt Thomas Verstraeten aan “Familiestraat”: een performance waarin een levensgrote replica van de Familiestraat in karton centraal staat. Samen met 200 buurtbewoners creëert Thomas een zes uur durende voorstelling waarin een heel jaar voorbijtrekt. Van koude winternachten tot zwoele zomeravonden. De Familiestraat is een voorstelling over de invloed van het grote op het kleine en vice versa. Een poëtische en breekbare poging om het leven te begrijpen.