Simon Mayer
© Niko Havranek

Simon Mayer

1984 AT http://www.simonmayer.at/

Simon Mayer studeerde aan de Balletschule der Wiener Staatsoper en bij P.A.R.T.S. in Brussel, en was lid van het Wiener Staatsballet. In 2009 richtte hij de muziekband Rising Halfmoon op, als zanger, gitarist en songwriter. Als danser/choreograaf en muzikant was hij betrokken bij producties van Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas (The Song), Wim Vandekeybus (Frisking) en Zita Swoon. In 2014 bracht Simon Mayer zijn muziekalbum Monkeymind uit waarna SunBengSitting, Sons of Sissy en Oh Magic volgden in 2018.

Als choreograaf heeft hij solo’s, duetten en groepvoorstellingen gemaakt die internationaal opgevoerd zijn (O feather of lead; Dancing with the Sound Hobbyist (Zita Swoon); Monkeymind; SunBengSitting; Oh Magic; Sons of Sissy). Simon was Artist in Residence bij Théâtre de L’L (Brussel) en is artistiek directeur van het festival SPIEL, dat hij samen met zijn broers en de vereniging Spiel opgericht heeft.

Simon doceert hedendaagse dans, volksdans, traditionele dans en stemtechnieken (ImPulsTanz Wien, Steirischer Herbst, e.a.) en is gastdocent aan de Music and Arts University Vienna. In Wenen richtte hij het gezelschap Kopf Hoch op. In 2017 ontving hij de prijs voor Outstanding Artist van de Austrian Federal Chancellery en de Annerkennungspreis des Lande Oberösterreich in 2018.