Sara Vanderieck

Sara Vanderieck

Sara Vanderieck behaalt haar diploma theaterregie aan het RITCS in Brussel. In 2006 vervoegt ze ballets C de la B, eerst als productiemanager voor VSPRS, pitié! (Alain Platel) en Patchagonia (Lisi Estaras) later als artistiek assistent voor Alain Platel bij de creaties Out of Context – for Pina en C(H)OEURS en voor Lisi Estaras bij Dans Dans en Leche. In 2012 verlaat ze les ballets C de la B om aan de slag te gaan in de artistieke leiding van De Grote Post, een gloednieuw cultuurcentrum in Oostende.

Tegelijk werkt ze vanaf dan als freelance dramaturg aan verschillende danscreaties. Ze slaat de handen in elkaar met Claron McFadden/Muziektheater Transparant, Serge Aimé Coulibaly/FASO DANSE THEÂTRE, Bára Sigfúsdóttir, Ayelen Parolin en Lisi Estaras, Naïf Productions, oa.

In 2017 voegt ze een nieuwe laag toe aan haar werk. Samen met kunstenaars Lisi Estaras, Kristien De Proost en Mirko Banovic, creëert Vanderieck When I look at a Strawberry, I think of a Tongue. een multidisciplinaire collectieve performance.