Ping-Hsiang Wang
Victoriano Moreno

Ping-Hsiang Wang

Ping-Hsiang Wang is een theaterregisseur uit Taiwan. Zijn werk richt zich op hoe menselijk gedrag wordt gedisciplineerd en veranderd door de evolutie van materialiteit, internet, systemen, machines, het milieu en commercie.

Wangs kenmerkende esthetiek is gericht op het omzetten van normale dagelijkse landschappen in fantastische digitale werkelijkheden. Hij ziet theater als een perceptueel voertuig om nieuwe communicatiemiddelen mogelijk te maken en combineert meerdere performatieve elementen met behulp van tekst, gesproken taal, geluid, beweging, live streaming video, objecten en scenografie. Zijn werk stelt het verhaal voor als een volledige zintuiglijke ervaring.

De afgelopen jaren heeft hij samengewerkt met verschillende internationale theatergezelschappen, waaronder Agrupación Señor Serrano, Rimini Protokoll en cmd+c company. Veel festivals in Europa en Azië hebben zijn werk gepresenteerd, zoals Romaeuropa in Italië, Grec Festival de Barcelona en TNT Festival in Spanje, Festival de la Cité in Zwitserland en ¡Viva! Spaans & Latijns-Amerikaans Festival in het Verenigd Koninkrijk.