Pauline Brun
© Diane Blondeau

Pauline Brun

Choreografe, performer en beeldend kunstenaar, Pauline Brun speelt met contexten en verschillende media en verkent zo het lichaam met zelfspot en op de rand van het absurde. Opgeleid aan het Conservatoire de Nice, de Villa Arson, de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris en ex.e.r.ce aan het Centre Chorégraphique National de Montpellier, maakt ze gebruik van voorstellen tussen beeldende kunst en choreografie. Ze presenteert haar werk van performances, installaties en video’s met name in het Centre George Pompidou, MAC VAL, Salon de Montrouge, MAMAC, La Station artist-run-ruimte, CND.

In 2018 creëerde ze Scruffy shot, een duet met Jonas Chéreau, waar ze de witte kubus in de zwarte doos zet. In 2022 creëert ze de solo Raide d’équerre in 3bisf voor het Festival Parallèle waar ze lo-fi effecten gebruikt om de ruimte en het lichaam te vervormen. Als performer of scenograaf werkt ze samen met Fanny De Chaillé en Philippe Ramette, Alain Buffard (reconstructie van Mauvais Genre), Pol Pi, Jule Flierl, Nina Santes, Adaline Anobile, Jonas Chéreau, Antoine Cegarra …

Momenteel werkt ze aan Jardins, een groepsstuk voor de openbare ruimte, en aan Tie-Tool in samenwerking met Marcos Simoes, dat misverstanden als choreografisch en visueel instrument gebruikt.