Maxime Arnould

Maxime Arnould

Maxime Arnould werd geboren in Reims (Frankrijk) in 1992, waar hij zijn opleiding als acteur volgde aan de Comédie de Reims, Centre Dramatique National, en vervolgens regie studeerde aan het I.N.S.A.S in Brussel. Vandaag is Maxime zowel regisseur als performer en werkt hij samen met andere artiesten (Ivana Müller, Paola Pisciottano, Mikael Serre, Audrey Apers, Elsa Chêne).

Sinds 2019 creëert de kunstenaar performances en voorstellingen die in kit-vorm worden verspreid, op de grens tussen digitale kunst en installaties. Zijn werk gaat over onderwerpen als ecologie toegepast op live kunst of het gebruik van digitale objecten (drones, computers, internet) om te zoeken naar politieke en artistieke subterfuges om te integreren in ons dagelijks leven.

Maxime is ook co-creator van een collectieve performance getiteld 3rd Wave die sinds 2019 reflecteert over de toepassing van ecologie in live art. Dit stuk in constante creatie wordt ontwikkeld in de vorm van een performance die wordt verspreid met behulp van een kit-apparaat. Sinds 2020 worden zijn creaties in productie begeleid door Entropie Production.