Mauro Antonio Pawlowski

Mauro Antonio Pawlowski

BE

Mauro Antonio Pawlowski leert reeds jong de knepen van het vak bij coverbands en balorkesten. Tegelijk luistert hij naar alle muziekgenres, verslindt literatuur en pulp, volgt de beeldende en podiumkunsten en bingewatcht film en TV. Van obscuur over populair tot intellectualistisch, alles is creatief materiaal voor Mauro’s eigen projecten (Evil Superstars, Mauro and the Grooms, Gruppo di Pawslowski, Maurits Pauwels, e.a.). Zijn open geest voor alle mogelijke invloeden en zijn uniek kunstenaarstalent, maken van hem de graag geziene en veelzijdige instrumentalist en zanger bij bands als X-Legged Sally, dEUS, Club Moral, Kiss My Jazz en zovele andere.

Mauro’s performances zijn beroemd en berucht: als solitaire troubadour, als zelf-mutilerende sjamaan bij Gruppo di Pawlowski of als de met potten, pannen en kettingzagen jonglerende Somnabula, een geboren showman die verdergaat waar anderen stoppen.

Ook hij is veelgevraagd als componist en muzikant voor theater- en dansvoorstellingen (Ultima Vez, Theater Zuidpool, froefroe, De Roovers, …). Niet enkel zijn muzikaal talent, maar ook zijn présence, gestiek en energie op het podium worden beschouwd als een groot pluspunt voor de kwaliteit van de voorstellingen.

Gezegend met een geniaal eclectisch brein vol demonische verdraaiingen en milde gekte, meandert Mauro van obscure noise en black metal naar pop en schlager over poëzie naar beeldende kunst en performance. Hij is een veelgevraagd artiest en weet telkens opnieuw zijn concerten en projecten een eigenzinnige en bijzondere toets te geven waardoor hij zich onderscheidt van de anderen.