Mariana Senne

Mariana Senne

D, BR

Mariana Senne, geboren in São Paulo, Brazilië, is een theatermaakster en performer uit Berlijn. In haar huidige werk onderzoekt ze interculturele theaterpraktijken en ontwikkelt ze nieuwe vormen van enscenering, met een focus op feministische onderwerpen. Als performer werkt ze samen met collectieven en regisseurs, vooral uit de onafhankelijke scene, waaronder Claudia Bosse/Theater Combinat (Berlijn/Wenen), Andcompany&Co (Berlijn), Swoosh Lieu (Frankfurt), Luise Meier/Chitian Filips (Berlijn), SchmiM/Adamczak (Berlijn), Joachim Robbrecht & De Warme Winkel Groupe (Amsterdam), Jan Brokof (Berlijn), Friendly Fire (Leipzig) en Karin Beier (Hamburg).

Ze studeerde af aan de masteropleiding “Das Theatre” (voorheen “Dasarts”) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, waar ze in juni 2021 haar laatste project “I love you but I need to kill you now” ontwikkelde. Dit jaar werd ze beloond door het Recherche Stipendium (Fonds Darstellende Künste #takeheart) en kon ze haar punk&carnival esthetiek verder ontwikkelen. Ze werkt graag met verbanden tussen persoonlijke ervaringen en grotere sociaal-politieke structuren, waarbij ze het lichaam als eerste motor gebruikt.

Sinds 2022 werkt ze samen met regisseur Rodrigo Batista aan het project Kidnapped, waar ze samen een manier van creëren nieuw leven hebben kunnen inblazen, vergelijkbaar met de manier van het produceren van groepstheater in São Paulo, waar Mariana werkte met Cia. São Jorge de Variedades en Rodrigo Batista het PH2 collectief leidde.