Maïte Álvarez
Maïte Alvarez

Maïte Álvarez

Maïte Álvarez is een choreografe en beeldend kunstenaar die woont en werkt in Brussel. Ze studeerde Grafisch Ontwerp aan de Hoge School voor de Kunsten van Rijn (Straatsburg, FR) en Choreografische Praktijk aan ISAC – Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Brussel, BE). Maïte Álvarez’ hybride parcours leidt haar naar een constante zoektocht naar de poreuze grenzen tussen dans, object, medium en ruimte.

Haar werk werd gepresenteerd in solotentoonstellingen in het FRAC Grand Large (FR) in 2014, in het National Choreographic Center ‘Orleans (FR) in 2016 en recentelijk in het FRAC Provence-Alpes-Côte d’Azur (FR) in 2020 onder de titel Atlas de Nuit, waarin haar werken STELLA (2018 City of Brussels Award), de Seismographs (2015-2020) en être ciel (creatie in uitvoering, coproductie van Charleroi danse en KAAP), werden gepresenteerd als installaties en live performances.

Parallel aan haar persoonlijke werk is Maïte Álvarez gaan samenwerken met artiesten zoals het duet Simone Basani en Alice Ciresola. Voor hen trad ze op in Venetië (2018) en Brussel (2019), en ze creëerde en voerde ‘La collectionneuse’ op in het Gruuthumuseum in Brugge (2021) in het kader van het project JEANNE. Of the Western Touch, in het kader van Festival ‘Mind the Artist’.