Judith Clijsters
© William Vander Voort

Judith Clijsters

Na haar studie aan de Northern School of Contemporary Dance en een tournee met het Phoenix Dance Theatre in het Verenigd Koninkrijk, verhuisde Judith in 2010 terug naar België, waar ze voor het eerst een cursus in de productie van podiumkunsten (Sabbattini – DeSingel). kennis als een producent, om haar passie voor bewegende lichamen voort te zetten en te delen. Door te presteren, samen te werken, te creëren, les te geven en te coachen, blijft ze geïnspireerd om door beweging te blijven groeien.

Ze is artist in residence bij C-TAKT (B) en Makershuis Tilburg (NL). Ze creëerde Dagbreek (2012), Beautiful Self (2013), Same Self Defined, 28 jaar later (2015) en tourt ze nu naar Bored To Death (2017) en Lichtzucht (2018). Momenteel maakt ze een stuk dat 2020 in première gaat.

Daarnaast werkt ze graag met semi-professionals, jeugdgroepen of amateurs en organiseert ze danscursussen die zich richten op choreografie en co-creatie zoals Dans Verder en DansLab. In deze context creëert ze ook in opdracht gemaakte werken (You Are My Surface, Holdings Space, Diep Verdwaald, Vol Vertrouwen, Moondays …) in samenwerking met Passerelle, Danspunt en C-mine cultuurcentrum. Ze maakt deel uit van het team van Antwerp Yoga en sinds 2018 is ze artistiek coördinator voor Passerelle, platform voor dans.