fieldworks
© fieldworks

fieldworks

fieldworks is de organisatie die het artistieke werk van Heine Avdal en Yukiko Shinozaki creëert, produceert, distribueert en promoot.

Heine Avdal en Yukiko Shinozaki’s werk gaat over “performativiteit” en laat een open interpretatie toe van beweging als een heterogene combinatie van verschillende media. De kunstenaars maken dan ook gebruik van een brede waaier aan disciplines en expertise: performance, dans, beeldende kunst, video, muziek en technologie. Ze werken samen met verschillende kunstenaars, die elk met hun eigen individuele benadering en medium van keuze van concepten en ideeën aan het artistieke proces toevoegen.

Elke voorstelling speelt in op de spanning en het contrast tussen lichaam en objecten, lichaam en geest, feit en fictie/representatie, het tastbare en onzichtbare, het organische en het artificiële. Terugkerende thema’s in Avdal en Shinozaki’s producties zijn de relatie tussen performer en toeschouwer, de niet-hiërarchische benadering van de verschillende elementen van een voorstelling en de verkenning van zowel theatrale als niet-theatrale omgevingen.

fieldworks is de opvolger van deepblue, het collectief waarin Heil Avdal, Yukiko Shinozaki en Christophe De Boeck tussen 2002 en 2012 hun projecten hebben gerealiseerd. De organisatie is gevestigd in Brussel, België.