Augusto Pedraza
Karolina Maruszak

Augusto Pedraza

Augusto Pedraza is een theater- en filmmaker, performer en historicus die in Mechelen woont. In 2020 studeerde hij af aan het RITCS als regisseur. Zijn eerste kortfilm Violence ging in première in 2021 en werd voor verschillende festivals geselecteerd. Via dans, theater, film, beeldende kunst en muziek spreekt hij over thema’s als afkomst, identiteit, liefde, pessimisme, geweld en hoop.

Het avontuur en het verlangen om zijn verbeelding en ideeën te verbreden brachten hem ertoe op zoek te gaan naar andere plaatsen dan Mexico Stad, zijn geboortestad. Hij vatte een reis aan die hem langs verschillende wegen tot in Brussel voerde, waar de taal, het klimaat, relaties, nostalgie en ontmoetingen met anderen leidden tot een constante herdefiniëring van zijn identiteit.

“Ik sta onder constante herdefiniëring, ik maak deel uit van een diaspora, ik maak deel uit van een minderheid, ik ben een verzamelaar en schatbewaarder van verhalen en ik ben een persoon met een pluriculturele geschiedenis. Een geschiedenis die me motiveert om over die hoofdstukken van mijn leven te spreken.” – Augusto Pedraza –