Asa Horvitz
Gedney Barclay

Asa Horvitz

Asa Horvitz is performancemaker en componist/muzikant. Zijn meest recente voorstelling, A DREAM THAT BELONGS TO NO ONE, werd gepresenteerd op SPRING Festival, Frascati, Het HEM en SIN Arts Budapest. De voorstelling maakt gebruik van experimentele muziek en choreografie om een nachtelijk aandachtsveld te creëren waarin toeschouwers worden uitgenodigd om iets te ervaren dat op verbeelding lijkt, maar dat niet helemaal is. DREAM… is het eerste deel van THE SAVED NIGHT, een trilogie over niet-menselijke aanwezigheid.

Andere recente werken werden ondersteund door Frascati Productions (NL), IMPOSSIBLE BODIES (NL), deSingel (BE), Microscope Gallery (NY), The New Museum (NY), Fondazione Prada Milano, Meet the Neighbors (PL), ResKeil (PL/NL), Goethe Institut Hong Kong, etc. Horvitz studeerde muziekcompositie bij Alvin Lucier en Anthony Braxton. Hij trad op en toerde als muzikant in vele contexten, waaronder met Carmen Rothwell in de band VALES, Ben Seretan, leden van zijn familie, Anna Webber, Kalup Linzy, en anderen. In de podiumkunsten werkte hij samen met Lukasz Korczak en Scott Gibbons/Romeo Castellucci aan producties die internationaal tourden. Horvitz is een MacDowell, Fulbright en Camargo fellow. Hij woonde in New York City waar hij betrokken was bij DIY performance en muziek, en in Warschau voordat hij afstudeerde aan DAS Arts/DAS Theatre in 2021.

Tijdens zijn residentie bij wpZimmer zal hij onderzoek doen naar GHOST, het tweede deel van THE SAVED NIGHT, een voorstelling geworteld in muziek en geluid gemaakt met Carmen Rothwell, Jaxyn Randall en Wayne Horvitz, die in 2023 in première gaat.