Farmer Train Swirl – étude
© Tine Declerck

PROJECT

Farmer Train Swirl – étude

Cassiel Gaube maakt creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij duikt voornamelijk in de wereld van de house dance en gaat op zoek naar de organiserende principes ervan en de mogelijke wisselwerking met de actie van het wandelen.

Gaube creëert nu een solo Farmer Train Swirl – Étude, die gestalte geeft aan het onderzoek dat hij de afgelopen twee jaren op het gebied van straatdansen heeft uitgevoerd. Het stuk gaat in première tijdens het End of Winter Festival in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) in februari 2019.

Wandelen zit diep in ons neuromotorisch systeem verankerd. Het is een van de meest fundamentele manieren waarop we ons verhouden tot de wereld. In Farmer Train Swirl – Étude wordt beweging ingezet als het empathische bindmiddel tussen het lichaam van de toeschouwer en dat van de performer.

Het wandelen transformeert zich geleidelijk aan in complexe en muzikale voetpatronen, die de omvangrijke ‘stap’-woordenschat van house dance zichtbaar maken. Vanuit de gedachte dat ‘choreografie een onderhandeling is met de patronen die je lichaam denkt’ (Jonathan Burrows), wil deze solo een choreografische ruimte openen waarin een van onze meest fundamentele lichamelijke vaardigheden in dialoog wordt gebracht met het rijke lexicon aan passen uit de house dance en via dit samenspel opnieuw wordt uitgevonden.

Interview tussen Cassiel Gaube en Chris Dupuis kan je hier lezen .

Cassiel Gaube

Cassiel Gaube is danser en choreograaf afgestudeerd in 2016 aan P.A.R.T.S. (Performing Arts, Research and Training Studios) in Brussel. Als danser werkte hij al met Benjamin Vandewalle voor diens creaties Walking the Line en Framing the Circle, alsook met beeldend kunstenaar Fabrice Samyn en Manon Santkin voor de voorstelling A Breath Cycle. In 2017 kreeg hij de VOCATIO beurs om zijn eigen werk als choreograaf te ontwikkelen.

Credits

Creatie: Cassiel GaubeArtistiek advies: Liza Baliasnaja, Theo Livesey, Manon SantkinTechnische ondersteuning: Luc SchaltinProductie: HirosCo-productie: Charleroi DanseMet de steun van: Vlaamse gemeenschapscommissie, workspacebrussels, kunstencentrum BUDA, KAAP, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, De School van GaasbeekDank aan: Monastère de Clerlande