TENT: A School of Performative Practices

PROJECT

TENT: A School of Performative Practices

TENT: A School of Performative Practices, is een ruimte van mogelijkheid en verbeelding, die (bijna) alles binnen verwelkomt. Het is een tijdelijke, mobiele ruimte van wederzijds leren en collectieve verbeelding. TENT gebruikt interactieve formats zoals lezingen, residenties, diners, en tijdelijk samenzijn in één instelling voor specifieke duur om zich bezig te houden met zijn politiek en praktijk. Het is een ruimte voor verbeelding, denken, luisteren en reageren op sociaal onrecht.

TENT als idee is zowel een fysiek object als een school. Het werkt als een jaarlijks geprogrammeerde instelling. De muren van TENT zijn een uitgeverij, ze worden gebruikt voor politiek en manifesten. Sinds juni 2021 werkt en leert TENT door samen te werken met andere instellingen, festivals en scholen.

Pankaj Tiwari

Pankaj Tiwari (1990), is een artiest-curator uit Balrampur India, gevestigd in Amsterdam. Tussen 2020-23 werkte hij als co-curator/programmeur bij Gessnerallee Zürich, Zwitserland. Hij werd ook uitgenodigd om een festival rond 'Object, Memory and Migration' te cureren voor het IAS, University of Minnesota (2021-23). Tussen 2011-2018 werkte hij als creatief directeur voor 'The Fotons', een performance groep uit India.

Credits

Concept en curatie: Pankaj Tiwari2023 artiesten: Chetna Mehrotra (India), Francesco Corsi (Italy), Prabhash Chandra (India) Giulia Savorani (Italy), Sankrit Kulmanochawong (Thailand), Pratik Kayal(India)productiemanager : Ishita ShuklaDesign: Sanskrit Kulmaochawong