PROJECT
Sons of Sissy
De tradities, volksdansen en folkmuziek die Opper-Oostenrijkse plattelandsjongen Simon Mayer heel goed kent, staan centraal in Sons of Sissy.
Op een experimentele manier maken vier performers en muzikanten gebruik van traditionele Alpenmuziek, verschillende groepsdansen en rituelen. Die worden ontdaan van hun conservatisme en regels, waarna er een ongeziene versmelting ontstaat van artistieke herinterpretaties en nieuwe tijdelijke betekenissen. De Sons of Sissy doen alles wat ze kunnen om hun naam waar te maken: ze worden een vreemdsoortig folkmuziekkwartet, een deels experimenteel ritueledanscombo, waarbij ze humor gebruiken om radicaal te breken met de afgezaagde mannelijke rolmodellen in tradities.
De tradities en gewoontes die Simon Mayer in zijn voorstellingen verwerkt, zijn volgens hem ook in de huidige samenleving relevant. Niet op de manier waarop ze door politiek en bepaalde ideologieën gebruikt worden, maar door de spirituele rol die ze in de maatschappij spelen. Los van de kleine nuanceverschillen, ziet Mayer veel gelijkenissen tussen de tradities en gewoontes in verschillende landen en culturen. Eerder dan de nadruk te leggen op wat ons van elkaar scheidt, is het belangrijker om te kijken naar wat ons bindt.