Reconstructie van een schuilplaats
© Pedro Morato Gabao

PROJECT

Reconstructie van een schuilplaats

Stel je een ruimte voor waarin het functionele geraas even verstomt. Of misschien gedempt doorklinkt. Een ruimte waarin een hartslag vertraagt alsof er een andere tijd, een ander ritme heerst. Alsof er ineens andere dingen toe doen, zoals lichtflikkeringen en geschuifel. Terwijl daarbuiten andere werelden gelijktijdig bestaan.

Deze performance bijt zich dieper vast in de schuilplaatsen van de grootstad: ruimtes en plekken waarin je kan verwijlen zonder je te moeten verantwoorden. Waar kan je schuilen in de stad? Wat kan schuilen zijn? Een oefening om samen na te denken over het belang van schuilplaatsen in onze stedelijke omgeving.

Salomé Mooij

1990 NL
Salomé Mooij, performer en theatermaker, is geboren in Den Haag op 10 december 1990. Na de middelbare school reist ze naar België om Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent en Theater regie aan het RITCS (Brussel) te studeren. Na haar afstuderen in 2018 tourt ze in België met het werk van haar eigen collectief Dividu, en in Europa met Dying Together van Lotte van den Berg. De komende jaren focust Salomé zich op het ontwikkelen van haar artistieke praktijk. Daarbij wordt ze ondersteund door SoAP, C-Takt, De Brakke Grond, wpZimmer, De Nwe Vorst en METROPOLIS/KIT.

Salomé maakt insitu werk op het snijvlak van performance en artistiek onderzoek: fysieke denkoefeningen die zich kenmerken door een verlangen naar aftasten, uitvouwen en het verbinden van het micro en macroniveau in ons bestaan. Zo probeert zij de wereld rondom haar te begrijpen en zo onbevangen mogelijk te benaderen. Binnen deze theatrale kaders onderzoekt ze de verbindingen die er mogelijk zijn tussen verschillende realiteiten in de stad, met een speciale aandacht voor dat wat aan het oog onttrokken wordt. Door details uit te vergroten hoopt zij een krachtenveld zichtbaar te maken, waarin het publiek als deelgenoot zijn eigen relatie mag onderzoeken.

Credits

Creatie en uitvoering: Salomé MooijDramaturgie: Pim CornelussenProductie: SoAPMet steun van: De Brakke Grond, C-Takt en wpZimmer