Oertaal: Oefeningen
Oertaal: Oefeningen

PROJECT

Oertaal: Oefeningen

Tijdens haar residentie werkt Enrica Camporesi aan Oertaal: oefeningen, een artistiek onderzoek in de vorm van teksten, miniaturen en theaterworkshops dat onderzoekt hoe zin ontstaat uit tekens, hoe we dingen doen met onze woorden, hoe taal(en) en wederzijds begrip tastbare wezens zijn die de jungle van de ambivalentie bewonen.

Aangezien ze alleen zal werken in de Studio van wpZimmer, zal Enrica zich concentreren op een reeks mini-boekjes die het verhaal vertellen van een voorouderlijke, mythische moeder die – middenin de creatie van taal en mensheid – haar kind heeft verloren. Terwijl ze in vorige residenties (Monty, Zuidpool, De Veerman, Rataplan) en workshops (Toneel Academie, Maastricht; Conservatorium, Antwerpen) verschillende aspecten van het onderzoek exploreerde, zoals de creatieve flow, het vertellen en het schrijven, de didactische code van de lecture-performance, de uitnodiging tot participatie aan het publiek, zal ze tijdens de residentie in wpZimmer inzoomen op de microschaal van de pagina als scène, en de woorden als performers die deze claimen.

Enrica werkt aan Oertaal: oefeningen met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, platform 0090 en Rataplan sinds januari 2021.

Enrica Camporesi

Enrica Camporesi bouwt in haar werk sferen, metaforen en mythologieën op voor de dagelijkse praktijk van het delen van betekenissen die kenmerkend zijn voor menselijke collectiviteiten. Taal is er daar één van. Momenteel geeft ze vorm aan Oertaal: oefeningen, een lecture-performance en een participatief, speels atelier.