MOLD
© Deborah Robbiano

PROJECT

MOLD

‘MOLD’ verwijst naar twee zeer verschillende dingen: het is een soort schimmel maar ook een holle container om een specifieke vorm of patroon te gieten. Als schimmel functioneert hij als een myceliaal netwerk dat groeit op manieren die oncontroleerbaar lijken: verbinden, koloniseren, infecteren, verteren, vruchtzetten en sporen produceren. Als patroon is het een matrix, een vorm die vorm geeft aan kneedbare zaken. MOLD wil het conflict ensceneren tussen spontane proliferatie en casting, tussen twee verschillende logica’s in hetzelfde lichaam.

Puttend uit een verscheidenheid van praktijken – mycologie, mode, fermentatie, dans en beeldhouwkunst – benadert MOLD de theatermachine als een veelvoud van lichamen. MOLD is niet alleen een voorstelling, maar ook een boerderij. Een omgeving waar dans, objecten, publiek, licht, muziek, geuren en kostuums op elkaar inwerken als levende culturen. Een tuin gewijd aan cultiveren, achterlaten, enten, vlechten, dupliceren, ontkiemen, opwarmen en vergaan.

Sara Manente

Sara Manente (1978, Venetië) studeerde dans en semiotiek voor ze naar Brussel verhuisde, waar ze werkt als kunstenaar en onderzoeker. Performance, film, tekst, evenement, sculptuur of telepathische samenwerking - haar werk gaat ervan uit dat alle relaties gebaseerd zijn op ruis, als chaotische multipliciteit, een parasiet of achtergrond. Vaak gematerialiseerd in een staat van paradox, lijken haar dansen zich te ontvouwen tussen vreugde en duizeligheid.

Credits

Concept en direction: Sara Manenteperformance: Marcos Simoes, Gitte Hendrikx, Sara ManenteMuziek: Christophe AlbertijnLicht: Estelle GautierKostuum: Sofie DurnezMycelium: Deborah RobbianoDramaturgisch advies: Jaime LlopisArtistiek advies: Edurne Rubioproductie: Hirosco-productie: C-TAKT, wpZimmer, Kaaitheater, Kunstencentrum BUDA, WIELS, Far° FestivalMet de steun van: De Vlaamse OverheidMet dank aan: XING, Kunst/Werk, Serralves