Kopfkino

PROJECT

Kopfkino

Annelies Van Hullebusch werkt in januari 2015 in het atelier van wpZimmer aan Kopfkino, een luisterverhaal over het leven en het verleden van de blokken van Hof Ter Lo. Tegen het reële decor van de woontorens spelen de verhalen van de bewoners zich af, maar dan wel in je hoofd. Door hoofdtelefoons dringen ze je kop binnen en spelen daar een eigen cinema af. Ondertussen kan je als publiek in een schatkist snuisteren om zelf de verhalen te illustreren. In deze bijzondere theatervoorstelling ontdek je vanop een eigen bankje dat eiland met drie torens, de enclave van Hof Ter Lo, tussen beton, sporen en asfalt.

“Om te beginnen bij het begin, het is lente, een normale dag, hier in een buitenwijk van een middelgrote stad. Het weer is weer het weer. De straten zijn niet rustig en niet druk. Misschien waait er een plastiek zakje voorbij.  Een paar mensen lopen langs, en vragen zich af wat je hier doet. De honden liggen te dutten. De katten zitten overal. De trein raast af en toe voorbij. De boom staat groen. De stad gonst. De auto’s razen over 19 verschillende baanvakken. Luister. Je kan de zee horen.”

Van Hullebusch werkte voor deze interactieve voorstelling samen met mensen uit verschillende disciplines: actrice-theatermaker Wanda Eyckerman, audiokunstenaar Katharina Smets, fotograaf Clara Hermans en muzikant Tim Vandenbergh.

Speellijst: 1, 2, 3, 4, 9, 10/05/2015 – tickets via Rataplan

Annelies Van Hullebusch

Annelies Van Hullebusch studeerde af als performer aan de Toneelacademie Maastricht in 2009. Ze is verhalenverteller en beeldend theatermaker. Ze maakte onder meer Dorp, Stad, Het is een Godswonder dat we nog leven en In kaart. Haar voorstellingen kenmerken zich door een grote liefde voor detail en verbeeldingskracht en stralen een warme oprechtheid uit. Aan de hand van objecten, kaarten, maquettes, maar evengoed interviews, hoorspelen en schetsboeken zoekt zij telkens naar de beste vorm die haar beeldende wereld nodig heeft. Daar neemt ze tijd voor. Haar werk is haar leven. Haar leven en de wereld (die haar omringt), haar werk.

Credits

Coproductie: Rataplan, MARS & ENTER-festival