Kopfkino

PROJECT

Kopfkino

Van 9 maart tot 3 april 2015 werkt Katharina Smets in het atelier van wpZimmer aan een geluidsmontage voor de nieuwe voorstelling Kopfkino, die ze samen met Annelies Van Hullebusch maakt.

Kopfkino wordt een beeldende locatievoorstelling rond en aan de appartementsblokken van Hof ter Loo (Borgerhout), een eiland tussen spoor- en ringweg, waarbij geluiden je hoofd zullen leiden. Cinema in je kop dus.

Meer info

Katharina Smets

1984 BE
Katharina Smets is een onafhankelijke radiomaker met een achtergrond in filosofie, filologie en theaterwetenschappen. Ze werkte voor onder andere Klara, Radio 1, VPRO, BBC World Service en NPR. Ze doceert audiostorytelling aan de afdeling Woord van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en begeleidt radioreporters van de VRT nieuwsdienst. De laatste jaren verschuift haar werkgebied steeds meer richting theater en live radio-performance.

Katharina Smets werkte mee aan de voorstelling KOPfKINO van Annelies van Hullebusch en Radio Kiel van Karl Philips. Ze maakte samen met Inne Eysermans een audiogids voor Cultuurcentrum Kortrijk en de performance Detroit live. Hiernaast organiseert ze nieuwe Luister in het duister avonden voor het Vlaams-Nederlands huis deBuren en De Brakke Grond, presenteert ze het Salon der verbeelding in Bozar en maakt ze opnames voor Belgian Americans in de VS.