être promenée par (werktitel)

PROJECT

être promenée par (werktitel)

Er bestaat een beroemde ets van Albrecht Dürer die wordt gezien als het begin van het perspectieftekenen. Het is een vreemd beeld: een sensuele vrouw ligt op een tafel achter een raster; aan de andere kant zit een man die een reproductie probeert te maken van wat hij ziet op het vlak voor hem, waarbij hij het raster gebruikt als een referentiesysteem om vast te stellen, te meten, te zien. Hoewel het raster de vrouw wel kan vatten en fixeren, zal ze er nooit volledig door bevat worden. Haar diepte, duur, ervaringen, gedachtes… kunnen niet worden afgevlakt. Ze past gewoon niet.

In être promenée par worden de drie figuren van de vrouw, het raster en de observator gezien als een systeem. Dit systeem bevat, controleert en begrenst, maar schiet ook tekort: als we kijken naar de drie figuren tezamen, beweegt onze blik zich tussen wat wordt vastgelegd en wat daarbuiten valt, en beide zijn aanwezig. Tussen het vastgelegde en het vluchtige, tussen geometrie en ademhaling, kan een slingerende lijn worden getrokken die bestaat uit contrasten en verschuivingen. Door herhaling, in een beweging over en weer, wordt die lijn dikker en dikker, bijna als een veld. Dat veld probeert datgene wat erbuiten valt niet te vatten, maar vormt een grond om van weg te groeien.

être promenée par is een poging om een veld te laten groeien.

Adaline Anobile

1981 CH, BE
Adaline Anobile is choreograaf en performer. Ze behaalde een Master in Textieldesign aan La Cambre in Brussel voor ze haar onderzoek naar dans aanving aan ex.e.r.ce / CCDC de Montpellier. Haar voorstellingen bewegen zich tussen zintuiglijke ervaringen en abstractie, en ontwikkelen een taal die gebruik maakt van het denken en bewegen met objecten, durationele structuren en stem. Als performer werkte ze met Martin Nachbar, Abåke, Eleni Kamma, Mathilde Monfreux en Jule Flierl. Momenteel werkt ze samen met João Fiadeiro voor diens creatie in 2018.

Credits

Concept and performance: Adaline AnobileArtistieke assistentie en scenografie: Pauline BrunAdvies: Estelle GautierMet de steun van: wpZimmer (Antwerp), Honolulu (Nantes)