ddddddduetttttttttttttttttttttt
© Laurent Delom

PROJECT

ddddddduetttttttttttttttttttttt

dddddddddduettttttttttttttttttttttttt is de eerste samenwerking tussen Dan Mussett en Laurent Delom, en is een poging om heel hun relatie te omvatten in een duet. Ze proberen de processen bloot te leggen die plaatsvinden wanneer twee individuen proberen een eenheid te bereiken, waarbij het afzonderlijke overstegen wordt. Wat je als publiek te zien krijgt, zijn opeenvolgingen, botsingen, conflichten en oplossingen die dag in dag uit, op en af de scène zich voordoen. dddddddddduetttttttttttttttttttttttttt is een inzicht in een nooit beëindigend proces van samenzijn; het is een uitnodiging om getuige te zijn van twee mensen die elkaars leermeester, schaduw, leerling, vriend, spiegel, broer, rivaal en collega worden. In één keer en tegelijkertijd vervagen de grenzen die de een van de ander scheiden.

Tijdens hun residentie in wpZimmer werken Dan en Laurent naar het eind van hun ddddddddddduettttttttttttttttttttttttt, culminerend in een toonmoment op 5 juli.

Dan Mussett

1988 UK, BE
Dan Mussett studeerde in 2017 af aan de dansopleiding van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Voordien had hij al Engelse literatuur gestudeerd aan de Universiteit van Edinburgh. Hij werkt momenteel als performer bij o.a. Jan Martens/GRIP en Ayelen Parolin. In 2018 ontving hij een onderzoeksbeurs van de Vlaamse Overheid, om onderzoek te doen naar nieuwe technieken en methodologieën om samenwerkingen te stimuleren in een artistieke context. Dit onderzoek voert hij samen met danser Laurent Delom. Daarnaast werken ze aan hun eerste voorstelling samen, ddddddddddduetttttttttttttttttttttttt, die in première gaat in de zomer van 2019. Naar aanleiding van zijn onderzoek, zette Dan in april 2018 MURMUR op, een lees- en discussiegroep voor mensen die in Antwerpen actief zijn in de sector podiumkunsten. De bedoeling is om een kennis te delen binnen de artistieke gemeenschap, te praten met en luisteren naar elkaar.

Laurent Delom

Laurent Delom is een jonge Franse performer die sinds 2016 werkt in Antwerpen. Na het afstuderen en werken als ingenieur, volgde hij de dansopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Samen met zijn schoolvriend, Dan Mussett, creëerde hij in 2019 zijn eerste voorstelling, getiteld dddddddduettttttttttttttttt (met co-producenten: wpZimmer, workspacebrussels and C-Takt). Laurent werkt als performer regelmatig samen met verschillende choreografen in Vlaanderen en Nederland.

Credits

Concept en performance: Dan Mussett en Laurent DelomLichtontwerp: Caroline MathieuKostuums: Ruby RussellCoproductie: C-Takt, workspacebrussels, wpZimmerMet dank aan: deSingel, United-C, De Veerman, P.A.R.T.S. Summer StudiosMet steun van: de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie