Can You Describe Your Mother’s Laughter?

PROJECT

Can You Describe Your Mother’s Laughter?

Van 18 tot 31 mei werkt Hagar Tenenbaum samen met Danny Neyman in onze studio aan Can You Describe Your Mother’s Laughter?, een geluidsinstallatie en dansvoorstelling die de relatie onderzoekt tussen taal en lichaam, herinnering en technologie, intimiteit en sensatiezucht.

Het startpunt van de voorstelling is een opname van een reeks gesprekken en interviews met een brede groep mensen, aan wie werd gevraagd om de lichamen te beschrijven van mensen met wie ze heel vertrouwd zijn. Neyman en Tenenbaum stellen hun vragen op een gefragmenteerde manier: kun je de lach van je moeder omschrijven? Haar niezen? Kun je iets zeggen over de voeten van je geliefde? Over de handen van je vader? Je eigen stem? Ze vragen zowel naar de uitgesproken zones van het lichaam als naar de ‘zwijgende’: niet alleen naar de ogen, monden, handen… maar ook naar huid, vingernagels, wimpers, tenen, navels…

De digitale opnames worden door Neyman en Tenenbaum onderzocht, gemanipuleerd en nagebootst tot een weefsel van verknipte geluidsportretten dat ze uitspreken, knorren, zingen en deconstrueren. Terwijl hun stemmen zich een weg banen tussen spraak en digitale storing, werken hun lichamen als een scherm voor en een weerstand tegen de beelden die door de woorden worden opgeroepen.

Hagar Tenenbaum

1988 BE, IL
Hagar Tenenbaum werkt als danseres en choreografe in Brussel. Ze werd in 2012 aangenomen aan P.A.R.T.S. in Brussel, waar ze afstudeerde in 2014. In haar eerste studentenvoorstellingen zette ze een aanstekelijke dialoog op tussen woord, beeld en beweging. Met een fijn gevoel voor eenvoud en humor laat ze steevast een bijzondere taal ontstaan. Tekenen, spreken en dansen zijn voor haar innig verbonden: het zijn manieren om iets te onderzoeken.

Credits

Concept en performance: Hagar Tenenbaum en Danny NeymanAssistent geluidsontwerp: Hendrik WillekensDramaturgie: Alma SöderbergMet de steun van: wpZimmer, Workspace Brussels, Buda (Kortrijk), STUK (Leuven), Bains Connective (Brussel)