Body Dialogues
Anneleen Keppens and Mégane Likin

PROJECT

Body Dialogues

In het kader van Body Dialogues initieert Anneleen Keppens gesprekken met verschillende kunstenaars over specifieke aspecten van het lichaam en de dans. De uitgenodigde kunstenaars zijn niet noodzakelijk performers of choreografen, maar het lichaam of beweging maakt intrinsiek deel uit van hun werk. Body Dialogues creëert een ruimte voor actieve contemplatie en cultiveert de communicatie met en over het lichaam. De dialogen worden verspreid over meerdere maanden of jaren en zijn gericht op een diepgaande aanpak. Soms wordt de praktijk opengesteld voor verschillende soorten publiek, om meer mensen te betrekken bij het ervaren van en nadenken over het lichaam en de dans. 

Anneleen is momenteel betrokken bij drie Body Dialogues. Tijdens de residentie bij wpZimmer zal ze samen met schrijfster Elke de Rijcke werken aan een vorm waarmee ze hun dialoog ‘Hands’ kunnen delen met een publiek. Met choreograaf/dramaturg/lichaamswerker Laura Dannequin zal ze digitale ontmoetingen hebben over hoe ze op het werk en thuis kunnen verschijnen op een manier die in overeenstemming is met de behoeften van zowel hun lichaam als hun omgeving, in het kader van hun dialoog ‘Embodying guiding stars’. Anneleen ontmoet ook de Antwerpse double bass speler Nicolas Rombouts, met wie ze onlangs de dialoog ‘Moving Spaces’ startte, waarin ze onderzoeken hoe muziek en dans de energie om ons heen vormgeven.

Anneleen Keppens

BE
Anneleen Keppens werd geboren in Kortrijk in 1986 en studeerde in 2010 af aan P.A.R.T.S. Ze werkt als choreografe, danseres, artistiek medewerker en docente. Vanuit deze verschillende posities creëert ze ervaringen die het lichaam centraal stellen en het diep communicatieve en verbindende potentieel van dans als taal eren.