wpZIMMER PROJECTS
NEW IN RESIDENCY: Ping-Hsiang Wang
Victoriano Moreno

RESIDENTIE

NEW IN RESIDENCY: Ping-Hsiang Wang

Ping-Hsiang Wang is een theaterregisseur uit Taiwan. Zijn werk richt zich op hoe menselijk gedrag wordt gedisciplineerd en veranderd door de evolutie van materialiteit, internet, systemen, machines, het milieu en commercie.

Wangs kenmerkende esthetiek is gericht op het omzetten van normale dagelijkse landschappen in fantastische digitale werkelijkheden. Hij ziet theater als een perceptueel voertuig om nieuwe communicatiemiddelen mogelijk te maken en combineert meerdere performatieve elementen met behulp van tekst, gesproken taal, geluid, beweging, live streaming video, objecten en scenografie. Zijn werk stelt het verhaal voor als een volledige zintuiglijke ervaring.

Zijn multimediale solo lecture performance Retina Maneuver verkent op complexe wijze de veranderende perspectieven van Taiwanese millennials op dienstplicht en militair geweld in de afgelopen tien jaar. Tegen de achtergrond van de territoriale claim van de Volksrepubliek China op het Taiwanese eiland, die mogelijk kan leiden tot een gewapend conflict, wordt deze verkenning verrijkt door een queer lens, die licht werpt op de genuanceerde ervaringen en angsten van LGBTQ+ individuen binnen het bredere geopolitieke landschap.

Gecreëerd en uitgevoerd door Ping-Hsiang Wang (Taiwan) | Dramaturgie door Wan Shi (China) | Artistiek advies door Kang-Hua Chang(Indonesia/Taiwan) | Toneel- en kostuumontwerp door Yi-Ju Chou (Taiwan) | Lichtontwerp door Raquel Rosildete (Brazil) | Productiemanagement door Michael Rade (Germany) | Gesteund door National Culture and Arts Foundation Taiwan