wpZIMMER PROJECTS
NEW IN RESIDENCY: Maxime Arnould

RESIDENTIE

NEW IN RESIDENCY: Maxime Arnould

Maxime Arnould is een toneelregisseur. Hij is geboren in 1992 in Reims (Frankrijk). Na zijn acteursopleiding aan de Comédie de Reims, Centre Dramatique National, zal hij afstuderen aan de INSAS. Hij is zowel regisseur als performer en werkt ook samen met andere artiesten: Ivana Müller, Paola Pisciottano, Elsa Chêne, Audrey Apers, Mikael Serre, Julie Benegmos en Collectif 3ème Vague.

Sinds 2019 creëert hij performances op de grens tussen digitale kunst en installaties. Zijn werk gaat over onderwerpen als ecologie toegepast op live kunst, of wat het gebruik van digitale objecten vertaalt over de wereld waarin we leven. In deze werelden zoekt hij naar politieke en artistieke uitvluchten om te integreren in ons dagelijks leven.

Maxime is ook medeschepper van een collectieve performance getiteld 3rd Wave die sinds 2019 nadenkt over de toepassing van ecologie in live kunst. Dit stuk in constante creatie wordt ontwikkeld in de vorm van een performance die wordt verspreid met behulp van een kit-apparaat. Sinds 2020 worden zijn creaties in productie begeleid door Entropie Production.