Christine De Smedt, Liza Baliasnaja en Theo Livesey

Christine De Smedt, Liza Baliasnaja en Theo Livesey

Christine De Smedt, Liza Baliasnaja en Theo Livesey ontmoetten elkaar in P.A.R.T.S. in 2013.
In 2020 begonnen ze samen te werken aan een onderzoek naar ‘Low Intensity Violence’ en momenteel werken ze toe naar een voorstelling getiteld The Third Room, die in deSingel in première gaat, december 2022.

Liza Baliasnaja is choreografe en performer, gevestigd in Brussel. In 2016 voltooide ze het Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S) programma in Brussel en kort daarna begon ze filosofie te studeren aan de universiteit van KU Leuven. Liza positioneert zich in het veld door meerdere rollen – choreograferen, performen, artistieke assistentie, mentorschap en lesgeven.
Theo Livesey, (°1995), is een performer en maker die werkt in dans, theater en het geschreven woord. Sinds zijn afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2016, werkt hij nauw samen met Gisèle Vienne als performer en assistent in meerdere werken. Hij construeert zijn eigen werk op het podium en op de pagina, en houdt zich bezig met verschillende collaboratieve werkprocessen.
-Het artistieke werk van Christine De Smedt (1963°-B- woont in Brussel) situeert zich tussen dansen/performen, choreograferen, coördineren, organiseren en cureren van artistieke projecten.
Als lid van het gezelschap les ballets C. de la B. (Gent, België) van 1991 tot 2012, creëerde ze veel van haar eigen werken, en werkte ze ook samen met o.a. M. Stuart/Damaged Goods, E.Salamon, M. Spångberg, M. Edvardsen, P. Gehmacher, X. Le Roy, V. Miller, J. Ritsema, M. Van Imschoot. Tot op heden is ze nog steeds betrokken als faculteitslid en mentor bij P.A.R.T.S. en begeleidt ze regelmatig kunstenaars buiten de schoolcontext.