EN / NL
 

 

OpenHuis #2 | mei 2012 

zondag 13 mei 2012 14:00 > 18:00 (gratis)
in het kader van OpenNoord

Tijdens OpenNoord gooien de culturele organisaties van Antwerpen-Noord hun deuren voor je open. Bij wpZimmer ontdek je wat er zoal broeit en groeit in een hedendaagse kunstenwerkplaats. Doorheen het gebouw kan je performances en installaties verkennen die je zintuigen op sleeptouw nemen. Lentefris werk van straffe makers, opgediend met een kruidige gazpacho, eveneens van het huis!

14:00 doorlopend installaties van o.m. Vera Tussing en Naomi Kerkhove
15:00 Etienne Guilloteau, DAAD
16:00 No Soulier, Kingdom of Shades


DAAD
De laatste jaren focust Etienne Guilloteau op de relatie tussen dans, licht en muziek. In de solo DAAD staat muziek van John Cage centraal, maar spelen de drie elementen een evenwaardige rol in de voorstelling en werken ze voortdurend op elkaar in. Tijdens de voorstelling blijft geen enkele actie of handeling voor de toeschouwer verborgen. Alle bouwstenen worden zichtbaar. En toch wordt je verbeelding volop aan het werk gezet, door de subtiele verschuivingen in de bewegingstaal. Een potische kaligrafie die de mentale processen waarmee we de wereld rondom ons willen vatten zachtjes bevraagt.


   Sound Bed
Een immersieve die je doet wegdromen op een choreografie van geluid. Als publiek lig je neer op een bed, met gesloten ogen. Een suggestieve soundscape begint te spelen uit beweegbare boxen. Ondergedompeld in dit bewegende geluidslandschap ontdek je de ongemeen beeldende kracht van muziek, geluid en mixage. In een deconstructie van cinema technieken wordt de kracht van montage onderzocht om sprongen te maken doorheen ruimte, tijd en verhaal. Sound Bed is een work in progress en een zijproject van EDIT / You 'aint heard nothing yet, een zaalvoorstelling die op de zelfde themas verderbouwt.

   Domestic Science Club
Onder de naam The Domestic Science Club voert Gosie Vervloessem experimenten uit die natuurkrachten uittesten op huishoudelijke schaal. Fysische fenomenen oproepen levert inzicht op in de wetten erachter, maar hoe betrouwbaar is een schaalmodel en hoe kan de pozie van de fysica ons dagelijkse leven meer kleur en diepte geven? Een ludieke performance die een loopje neemt met de wetenschap.

   VALIES expo
Multimediaal vormgeefster Naomi Kerkhove staat bekend om haar met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwerelden waarin mensen, huizen, bomen en straten door middel van draadjes tot leven worden gewekt. Met Valies, haar tweede productie, vervolgt ze haar zoektocht door het grensgebied van strip, ontwerp, muziek en film. Als een schetsboek dat tot leven komt kan je in deze mini tentoonstelling de filmsetjes bewonderen die aan de basis lagen van die voorstelling.


 

OPEN HUIS &
DAG VAN DE DANS


Voorbije edities
WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be