EN / NL
 

 

OpenHuis #1 | jan 2012 

zaterdag 14 januari 2012 – 12:00 > 23:00 (gratis)
in het kader van "24 uur van het podium"

Verspreid over de stad brengen Antwerpse theaterhuizen, podiumcafés, cultuurcentra, dansorganisaties, concertzalen, theatergezelschappen en ensembles 24 uur lang activiteiten en voorstellingen. wpZimmer houdt bij deze gelegenheid OpenHuis en we heffen op 14 januari graag met jullie een glas op het nieuwe jaar bij volgende voorstellingen:

12:00  Charlotte Vanden Eynde – Shapeless
14:00  WArd/waRD - The Co(te)lette Film
17:00  WArd/waRD - The Co(te)lette Film
22:00  Charlotte Vanden Eynde – Shapeless


Charlotte Vanden Eynde
ShapelessIn Shapeless keert Charlotte Vanden Eynde terug naar de vorm. Ze gaat in dialoog met het dansvocabulaire dat haar lichaam als danseres heeft gevormd: iets wat ze voorheen eerder van zich af probeerde te schudden. Ze tast de grenzen van abstractie af, maar gaat daarbij de emotie niet uit de weg. Een belangrijke rol is weggelegd voor muziek en (door haarzelf opgenomen) geluid. Ook het licht krijgt een belangrijke rol. Charlotte laat het beeldende en verstilde dat haar voorstellingen tot nu toe kenmerkte voor een stuk achter zich. Ze gaat op zoek naar een soort ‘vormeloosheid’, naar het chaotische en ongrijpbare, naar ‘vorm die geen vorm is’.


WArd/waRD
The Co(te)lette FilmThe Co(te)lette Film
is de verfilming van de gelijknamige dansvoorstelling Co(te)lette. De Britse regisseur Mike Figgis nam de regie van deze eigenzinnige film voor zijn rekening en Ann Van den Broek tekende voor het concept en de choreografie. Drie vrouwen dansen in een nogal intieme atmosfeer, geprangd tussen verlangen en bevrediging. Zonder confrontatie, rivaliteit, verhaal, oplossing of einde: het verhaal van The Co(te)lette Film is rusteloos en leeg. De film beleefde zijn première gedurende het Internationaal filmfestival in Gent en is daarna te zien (geweest) op velerlei film festivals en ontving verschillende awards: Best of Festival Award Dance Camera West (Los Angeles, USA, juni 2011), Best Dance Cypress Film International Film Festival (Nicosia, Cyprus, oktober 2011), Prix du Film sur l'Art Festival du film sur l'art de l'Iselp (Brussel, oktober 2011).

 

OPEN HUIS &
DAG VAN DE DANS


Voorbije edities
WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be