EN / NL
 

 

Over wpZimmer 

wpZimmer is een (inter)nationale residentieplek voor podiumkunstenaars met een focus op dans, performance en hybride werkvormen. Hun ontwikkeling, nood aan onderzoek en drang om te maken staan binnen de werking centraal. wpZimmer deelt zijn infrastructuur en ontwikkelt zich in Antwerpen tot een levendige collectieve werkplek die in het teken staat van meervoudige artistieke bedrijvigheid. We mikken op een gezonde balans tussen lokale verankering en internationale uitstraling.

Via een open residentiewerking ondersteunen we een brede groep wisselende kunstenaars. Met een aantal makers gaan we een duurzame verbintenis op lange termijn aan, met als einddoel een zelfstandige plek in het artistieke landschap. Of we artiesten een vaste stek of tijdelijk werkverblijf bieden, dan wel kort ontmoeten: steeds bieden we flexibel maatwerk. We werken als fijnmazig net tussen kunstenaar en werkveld en zetten in op uitwisseling en het delen van contacten, kennis en ervaring.

Momenteel werken volgende artiesten onder de vleugels van wpZimmer:

wpZimmer nodigt daarnaast een brede groep artiesten uit om hier te verblijven en werken. Een overzicht van alle korte residenties vind je hier.


wpZimmer wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap.


WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be