EN / NL
 

 

Inga Huld Hakonardottir 

AGAIN, THE SUNSET

In residentie van 4 tot 10 februari 2019PROJECT

Do you remember how real it was that time when we were both so colored by the sun?
Do you remember how real it was that time when we were both clouds?
Or we were one cloud rather,
a unified cloud, colored pink by the sunset.


De identiteit wordt herhaaldelijk vermenigvuldigd door wat het aanraakt in Again, The Sunset. Het beweegt. Het is een lied, een toespraak een verhaal. Het is een harde steen die hard gemaakt wordt als je hem vasthoudt. Het is stil. En dan wordt het zo luid.
Again, The Sunset nodigt het publiek uit om getuige te zijn van een intiem denkproces en contemplatie waar geluiden en hun texturen onmiskenbaar verbonden zijn met de materialiteit van hun instrumenten. Toch transformeert het lichaam van geluid zichzelf constant.

In het verleden was Inga Huld Hákonardóttir al te gast bij wpZimmer. Tweemaal met Katie Vickers (We will have had darker futures (2017); met Rebecca Stillman en Slogan for Modern Times (2015)) en voor The Valley (2015) met Rósa Ómarsdóttir. Voor haar huidige residentie werkt ze samen met Yann Leguay, de Brusselse componist die zich voornamelijk richt op dematerialisatie, het gebruik van interfaces en de materialiteit van het geheugen.

CREDITS
Concept en performance: Inga Huld Hákonardóttir
Muzikale compositie: Yann Leguay
Lichtontwerp: Gregory Rivoux
Advies: Spela Tusar
Met dank aan: Gaëtan Rusquet, Sandy Williams, Mette Edvardsen, Rósa Ómarsdóttir.
Productie: Kosmonaut Productions
Co-productie: DeSingel, MDT Stockholm, Kunstenwerkplaats Pianofabriek
Met ondersteuning van: wpZimmer, STUK, CAMPO

BIO
Inga Huld Hákonardóttir werd geboren op Höfn in Ijsland en woont en werkt nu in Brussel. Na haar afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2014 heeft ze gewerkt in de podiumkunsten als performer, danser en choreograaf. Als medemaker en performer werkte Inga samen met Eleanor Bauer en componist Chris Peck in de hedendaagse musical MEYOUCYCLE. Ze danste voor Salva Sanchis in zijn meest recente werk Islands and Radical Light. Ze speelt momenteel ook mee in Traces, een werk van Rósa Ómarsdóttir. 

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be